About

Ikwoon Vintage is sinds het voorjaar 2013 geopend. Na twintig jaar verkoop van designmeubelen van voornamelijk Nederlandse fabrikanten en designers, heeft zij zich nu gericht op al het moois uit de periode 1950-1999.

Denk daarbij aan de Nederlandse fabrikanten die er al die tijd al waren (oa. Gispen, Artifort, Pastoe), de fabrikanten die vanaf de 80-er jaren zijn ontstaan (o.a. Montis, Label) en de buitenlandse fabrikanten die wereldfaam hebben gemaakt (o.a. De Sede, Vitra, Cassina, Fritz Hansen).

En uiteraard is dit een hommage aan de ontwerpers uit die tijd, zowel de Nederlandse als de Deense, Italiaanse en Amerikaanse ontwerpers, die een enorm scala aan mooie producten aan de wereld hebben geschonken.

Het bijzondere van deze meubels is bovendien dat ze vaak na 20-50 jaar gebruik, nog steeds goed en bruikbaar zijn. En dat ze mooi zijn spreekt vanzelf: het is niet voor niets dat men er weer voor valt!

Overigens zegt het ook iets over de duurzamheid van die tijd: men kocht meubels voor een aanzienlijk deel van het leven en dus moesten ze wel goed en degelijk zijn. Tegenwoordig mag je al blij zijn dat de stof het vijf jaar uithoudt…!

Vintage meubelen (mits goed onderhouden) zullen altijd een waarde behouden, omdat ze alleen maar schaarser zullen worden.  Wij zoeken dan ook vooral buiten Nederland naar bijzondere meubelen van niet-alledaagse merken. We kunnen ook voor u op zoek gaan naar dat langgezochte meubel of lamp…

Ikwoon Vintage biedt daarnaast de mogelijkheid om uw gebruikte merkmeubel(s) in overleg te verkopen aan of via de winkel. Stuur in dat geval enkele foto’s (ook van mankementen of beschadigingen) naar info@ikwoonvintage.nl.

Veel kijkplezier op onze site!